Zo wordt een kledingstuk jouw favoriet

Zo wordt een kledingstuk jouw favoriet

Heb je er weleens over nagedacht hoe een kledingstuk jouw favoriet geworden is? Het is de moeite waard om daar eens bij stil te staan want kleding die echt favoriet is, wordt natuurlijk vaker gedragen dan kleding die jou minder blij maakt. Tijd voor een kleine analyse mét tips.

Fotoshoot

Voor Love, Peace & Joy (LPJ) houden we een fotoshoot waarvan de foto’s terugkomen in een gastblog*. Ellen Das (eigenaresse LPJ) en ik hebben een vestje uitgekozen om te fotograferen van het merk Eribé. De vestjes van dit merk hebben een bijzonder breisel bestaande uit kleine details in verschillende kleuren genaamd Fair Isle.

Ik val als een blok voor dit vest, het gevaar van fotoshoots bij leuke winkels

Er is een puntje: het vestje is overwegend bruin van kleur. Bruin is een van de minst vertegenwoordigde kleuren in mijn kast, samen met grijs. Hoe kan dit vestje dan toch een favoriet geworden zijn?

Combi 1

Er is een kleur voor iedereen!

Tijdens het analyseren volgens het 78Color system® zal ik je altijd vertellen dat er van elk type kleur een variant voor jouw uiterlijke én innerlijke kenmerken geschikt is. Al is dat bij het ene kleurenpalet iets ingewikkelder dan bij het ander, dan leer ik je hoe je de kleuren waar je van houdt toch kunt toepassen. Zo is er ook een bruintint voor mij als koel persoon.

Koele varianten van bruin: pure chocoladebruin, koel taupe. Warme varianten van bruin: cognacbruin en Siena. Er zijn ook diepere en lichtere tinten van bruin.

Kijk eens naar dit vestje en verwonder je over de tinten die verwerkt zijn in het dessin. Wie goed kijkt ziet: diepkoel bruin, licht en koel taupe, offwhite, oranje, groen en petrol.

Combi 2

Het geheim van de favoriet

Wanneer wordt een kledingstuk jouw favoriet? Het antwoord op deze vraag is relevant voor het opbouwen van een duurzame garderobe. Of die nu groot en uitgebreid is of klein en compact – op maat van wat bij jou past.

Tip 1 geef ik altijd aan mijn klanten: zorg ervoor dat je met een nieuw kledingstuk minimaal 3 combinaties kunt maken, liever zelfs nog een paar meer. De combinaties met dit Eribé-vest zijn eindeloos. Ik laat je in deze blog zien hoe.

Tip 2 is een oefening: Onderzoek voor jezelf eens hoe kledingstukken favoriet geworden zijn. Welke kleding draag je vaak en hoe komt dat? Dit kan gaan over de combi’s die je ermee kunt maken maar het hangt ook samen met de materialen, pasvorm, het kleurgebruik en de stijlen die je neer wilt zetten met het kledingstuk.

Tip 3 seizoen overstijgende kleding helpt mee in de keren dat je het kunt dragen. Maar het is niet altijd mogelijk om dit na te streven. Sta jezelf ook toe om gewoon wél binnen de seizoenen van kleding en stijl te wisselen. Hou deze tip echter wel altijd in je achterhoofd. Hij is absoluut helpend.

Combi 3

Voorbeelden met mijn favoriete vest

Het vestje is mijn favoriet geworden omdat ik hem op verschillende manieren kan stylen. Ik maak er klassieke combinaties mee, sportieve en creatieve. Ik draag het vestje open met iets er zichtbaar onder maar ook dicht alsof het een truitje is. Door de verschillende tintjes in het breisel is er veel mogelijk wat kleurcombinaties betreft. De bruintint blijkt een neutraal voor me te zijn waarmee ik een aantal van mijn beste kleuren kan combineren: oranje, rood, petrol, groen, blauw.

Combi 4

Combi 1: rustige klassieke variant met oranje coltruitje en donkergroene broek. Ik maak deze outfit fris met witte accenten: schoenen en statement oorbellen.

Combi 2: stoere creatieve variant met knalrode broek. Deze combinatie verraste mij, ik had niet verwacht dat het vestje overeind zou blijven bij de kracht van de broek. Let op de rode oorbellen, die maken het geheel af.

Combi 3: creatieve variant met panty en rok in petrol geeft vriendelijke uitstraling, met de laarsjes die het bruin uit het vest weer terug laten komen erbij ontstaat een zachte look.

Combi 4: sportieve look met wijde kortere spijkerbroek, witte sneakers, gestreept shirtje. Deze outfit kan ik ook in de lente dragen. Hier zie je het effect goed van een open gedragen vest.

Combi 5: creatieve iets stoerdere variant met broek in groentint en petrolkleurige coltrui, de bruine laarsjes uit optie 3. Fijne sieraden maken deze combi af.

Combi 5

Stijlen, pasvormen en kleuren

Dat het vest bij mijn stijlen zou passen had ik verwacht maar dat de kleur zo ideaal zou zijn heeft me verrast. Dit is deel van het plezier bij de ontdekking dat iets een favoriet is geworden.

Wat ik je hiermee wil laten zien is dat het er wel degelijk toe doet dat je weet welke kleuren ideaal zijn, welke stijlen en welke pasvormen. Dat leer je allemaal tijdens een image consult en garderobecheck. Daar heb je je leven lang wat aan omdat er altijd een basis terug te vinden is in wat goed voelt voor je ook al is het goed mogelijk dat er wisselingen zijn. Ik geef niet voor niks regelmatig advies aan vrouwen die al eerder jaren ervoor adviezen hebben ontvangen op dit gebied! Je blijft in ontwikkeling. Zoals je bij mij ook kunt zien met de kleur bruin die ik nu zonder problemen draag.

Vind jij het moeilijk om te zien of iets wel of niet past bij je stijl en kleur? Bij je persoonlijkheid of je figuur? Bij je andere kleding? Met mijn hulp kun je ontdekken welke kleding jou echt blij zal maken. Iets voor jou? Let me know. Ik help je graag.

*De gastblog voor LPJ waarin je nog een leuke combi vindt met dit vest lees je hier, meer info over het mooie merk Eribé lees je hier.

Fotografie voor deze blog: Merijntje Betzema. O ja en ik ben niet gesponsord voor dit verhaal 🙂