Kledingtips voor februari

Kledingtips voor februari

De maand februari is echt zo’n periode waarin het kan gebeuren dat je merkt dat je moeite krijgt met je winterse garderobe. En ik hoor van verschillende kanten dat er zo’n groot verlangen is naar lente. Is dat voor jou ook herkenbaar?

Juist nu komen de lentecollecties al binnen en begint het extra te kriebelen! En ik kan je vertellen dat juist deze tijd daardoor een gevaarlijke is voor miskopen. Jup. Dat hoor je goed.

Juist deze tijd is een gevaarlijke is voor miskopen.

Je verlangt naar warmer weer maar het is nog fris. Je koopt iets nieuws omdat je dat verlangen wilt stillen. Je draagt ’t niet, want… te koud. Het belandt in de kast. Je verlangen veranderd, de temperatuur schiet veel harder omhoog dan verwacht, het wordt lente. Je vergeet soms zelfs wat je vorige maand hebt gekocht of het kledingstuk is eigenlijk alweer te warm voor de tijd van het jaar. Je koopt iets nieuws.

Tijd voor een paar tips:

Tip 1: probeer eens te mixen met wat je nu in de kast hebt.

Pak een kledingstuk wat jou een lentegevoel geeft mét iets wat past bij de weersomstandigheden nu. Bijvoorbeeld een lichte broek die je ook in de lente zou kunnen dragen. En probeer je verlangen naar iets nieuws te vertalen naar een outfit die warm is én je toch dat frisse, vernieuwende gevoel geeft.

Tip 2: Vergeet de details niet!

De oorbellen van Stellaluna arte geven een luchtig effect aan de outfit omdat ze licht van kleur zijn. De gouden stralen laten de zon schijnen.

Investeren in mooie sieraden die passen bij jouw stijl is de moeite waard. En als je weet wat die stijl is, gaan ze je leven lang mee. Sieraden hoeven trouwens helemaal niet zo duur te zijn. Tijdens een image consult is dit een onderwerp waar we het apart over kunnen hebben. Ik heb tips genoeg voor je.

Frisse details dragen bij aan het verlangen naar lente. Precies genoeg om jou het juiste gevoel te geven.

Tip 3: laat je inspireren

Vind je het moeilijk om zelf combinaties te maken met kleding uit je eigen kast maar heb je wel dat verlangen naar nieuwe lenteoutfits?

Bewaar afbeeldingen van outfits die je aanspreken. Stel jezelf de vraag wat je erin aanspreekt. Kijk naar het gevoel wat wordt opgeroepen, kijk naar materiaal-, kleurgebruik én silhouet.

Duik daarna je eigen kast weer in en probeer met je eigen kleding zo’n outfit na te bouwen. Niet door exact dezelfde kledingstukken te kiezen maar kleding die hetzelfde gevoel oproept.

Ik liet me inspireren door deze outfit. Trefwoorden die mij daarbij te binnenschoten: vrouwelijk, chique, contrast tussen stoer en klassiek, rood, wol, kant, donker en licht contrast tussen jas en broek. Dit is mijn vertaling van de outfit geworden:

Verrassende combinaties

Het maken van verrassende seizoensoverstijgende combinaties lukt nóg beter als je weet welke kleuren je blij maken, wat goed staat bij je figuur en welke stijlen echt bij jou passen. Zo kun je namelijk bouwen aan een tijdloze garderobe die tóch kleurrijk is.

Het fijne is dat als je een image consult hebt gehad en weet welke kleuren, stijlen en pasvormen echt bij je passen je in deze tijd van het jaar ook geen miskopen zult doen. In elk geval een stuk minder snel dan voorheen. Je kunt vrijwel risicoloos de sale bekijken omdat verleidingen minder groot zijn en van nieuwe collecties weet je beter in te schatten wat een topper zal gaan worden.

Kun je er wel een beetje hulp bij gebruiken wat het ontdekken van je ideale kleuren, stijlen en pasvormen betreft? Of wil je een keer samen shoppen? Schroom niet contact met me op te nemen. Ik ben er voor je.

Fotografie: Merijntje Betzema

p.s. wil je als eerste op de hoogte gebracht worden van nieuws, blogs, tips & tricks rondom kleding, grafisch ontwerp en meer? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!